Пресреліз за донат на ЗСУ

Ми опублікуємо ваш пресреліз за донат у Фонд. На перший погляд, це звучить як не дуже великоглуздий вчинок, але ж тільки погляньте на наступний абзац.

Executive summary

• Публікація на авдиторію у 10к юристів коштує 200 євро,
  • Це донат, він ж благодійний внесок, і платите ви його у наш Благодійний фонд “Спілка мертвих юристів”, який допомагає ЗСУ захищати нас від йобаної русні,
  • Текст пресрелізу пишемо ми на основі інфи, яку ви надаєте, ви апрувите,
  • Публікація виходить українською і англійською мовами,
  • Виходить із поміткою “новини компаній”.

Які пресрелізи ми публікуємо

Памʼятаєте, коли у стародавні юридичні часи у пʼятницю ми всі любили взяти десь у ресторані свіжий випуск Kyiv Post і там знайти новину або про себе, або про свою фірму?

Пресреліз за донат на ЗСУ
Це новина 2014 року, не лякайтеся. Оля, ми знаємо, що ти це читаєш. Дуже чекаємо прес реліз від тебе із командою. Скільки можна із цим тягнути, ну.

Даний перелік є виключним, за виключенням ваших ідей для колаборацій в іншому форматі, які ми можемо обговорити окремо (виключним і за виключенням це навмисна тавтологія):

• Люди: до вас прийшла нова людина або ви підвищили когось,
  • Справи: ви виграли або програли справу, ви взялися за представництво або захист нового клієнта,
  • Події: ви робите бізнес сніданок, чи ще щось подібне,
  • Злиття, поглинання, відкриття нових офісів: дуже сподіваємося, що такі новини серед юрфірм зʼявляться цього року,
  • Інше: ви потрапили у рейтинг Чамберс, ви збанкрутіли, чи отримали космічну річну виручку,

Ми не публікуємо пресреліз, які є вашим судовим піаром, або іншим чином є явною і очевидною частиною вашої стратегії захисту клієнта. Ми не публікуватимемо негативну інформацію про ваших конкурентів, або будь-яких інших осіб. Ми також не публікуватимемо інформацію про вашу співпрацю із клієнтами, які виробляють або продають алкоголь і тютюнову продукцію, працюють із азартними іграми, або ж мають на нашу субʼєктивну думку вельми погану репутацію.

Ви ж раніше не публікували нічого такого

Саме так, ми ніколи не публікували пресрелізи фірм, бо це у переважній більшості не дуже то цікаві для широкого загалу новини. Ви ж краще за нас знаєте, що юристи пишуть такими мовними конструкціями, у яких тоне навіть безмежно цікава новина. Ну і плюс нам часто не можна писати, що і у кого ми виграли, але ж написати хочеться, тому і виходить дослівно “виграли щось у когось”; конфіденційність конфіденційністю, але ж виходить, що немає і новини.

І от ми подумали: а що як ми будемо брати ваші пресреліз і дещо переписувати їх? Все ж, у нашого медіа є який не який упізнаваний стиль. Та і створювали ми медіа навколо ідеї про те, що юристи на сторінках нашого часопису будуть допомагати одне одному краще писати — це як peer review, тільки щоб слово рвало папір. Як у фільмі “Перемотка” Мішеля Гондрі (треба видалити про фільм, бо якось тупо виглядає).

А ще ми подумали, що люди стомлюються донатити гроші на черговий збір, але потреба у зборах тільки підвищується, тож нашому Фонду потрібно шукати нові способи залучення коштів.

Тут і виникає магічний метч: юристам потрібно публікувати пресрелізи, а фонду потрібні нові донати.

Наприкінці минулого року ми домовилися із нашими читачами про те, що у каналі зʼявиться новий тип контенту — пресрелізи в обмін на донат. Ми отримали ось такі результати:

Скрін вчинений 02.01.2024

Хто наша аудиторія

Кожен автор, що пише нам текст, звертається у першу чергу до юриста або юристки, які вже трохи пожили у цьому світі, побували у нокдауні, відправили когось у нокаут, вміють відрізняти рагуля від гопника та гламур від епатажу, володіють англійською без словника, словом, портрет нашого головного читача такий: це старша юристка або юрист.

Спілка мертвих юристів це не дуже звичайне медіа. По перше, ми колективне юридичне медіа, себто ми не належимо нікому конкретно, а належимо виключно юридичній екосистемі України. Звідси витікає друга відмінність: ми існуємо виключно на основі донатів від юристів і юридичних фірм. Третя відмінність: ми двомовні (друга мова англійська, якщо що). Ну і четверта відмінність: ми живемо у кількох різних вимірах, кожен із яких є, по суті, окремим медіа: сайт, Телеграм канал і чат, Фейсбук і Лінкедін сторінки.

Телеграм канал і чат

Саме з Телеграм каналу ми почалися як медіа і саме тут відбувається усе найголовніше. Наразі наш ТГ канал є найбільшим серед каналів відомих вам юридичних ЗМІ: нас читають більше 10 тисяч юристів.

Дані станом на 2.01.2024

Тут дозвольте уточнити, що ми ані трохи не женемося за кількістю читачів. Ми зростаємо органічно, тому повільно. Під органічністю ми маємо на увазі те, що ми не закуповуємо лівих читачів; час від часу ми купуємо рекламу, але робимо це виключно у юридичних каналах, аби наша юридична аудиторія не розмивалася випадковими людьми. Завдяки органічності свого росту, ми маємо доволі високий показник залученості ERR — майже 57%, що дає нам у середньому більше 6 тисяч переглядів на один допис.

До каналу привʼязаний чат із більш ніж 1,5 тисячі активних дописувачів і дочитувачів. Тут відбувається жваве та гостре обговорення усього, що зʼявляється у каналі. Може, дещо агресивно, але з безмежною любовʼю до права.

Фейсбук

Це допоміжна платформа, ми ніколи не робили тут активних дій. Не дивлячись на це, результати у нас непогані: хоча ми і близько не порівнювані із 40 тисячами читачів Юридичної газети, зверніть увагу на те, як ми зростаємо і на те, яке охоплення має кожен наш пост:

Дані станом на 2.12.2024
Лінкедін

І Лінкедін сторінка, і увесь наш англомовний контент, це наш біль. Бо наші потуги із просуванням англомовного контенту наразі не дуже винагороджуються щирими прочитаннями. Але це не тільки біль, а одночасно і ціль на 2024 рік: цього року ми плануємо піднатиснути саме на англомовну частину нашої аудиторії.

Тільки не смійтеся з наших результатів у Лінкедіні, благаємо. Хоча ми маємо більше підписників, ніж у всіх наших українських конкурентів разом взятих, але ж у глобальній конкуренції ми програємо плюс-мінус усім конкурентам, за якими слідкуємо:

Пресреліз за донат на ЗСУ
Цей скрін вчинено 2.01.2024 року.

На що підуть наші донати?

У Благодійний фонд “Хід Юристів”. Ми, як медіа, трохи доклалися до створення і розвитку цього Фонду, тож розуміємо, як і на що вони витрачають кошти. Ось тут інформація про те, як працює Фонд і кому саме допомагає. Ми спрямуємо ваші донати на операційну діяльність і частково на адміністративні витрати Фонду.

Переконали. Куди писати?

Чудово, що переконали. Пришліть нам інфу про те, що ви хочете опублікувати, питання, пропозиції, погрози і мемчики: